Cafeteria Kalkulátor


CAFETERIA KALKULÁTOR

A kalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy mennyi a munkáltató összköltsége és mennyit takaríthat meg, ha egy adott juttatás munkabérként kerül kifizetésre, és ha kedvezményes adózású vagy adómentes juttatásokat választ az összeg felhasználására.

A béren kívüli juttatásokat érintő szabályozás a 2014. évben jelentős mértékben nem változott a 2013-as évhez képest. A normál adózású és kedvezményes adózású elemek terhei nem módosultak, csak az adható elemek köre bővült. Bekerült az elemek közé a lakásvásárlásláshoz és a meglévő hitel kiváltásához a munkáltató részére adható adómentes lakáscélú támogatás.

Változás még, hogy 2014-től a kultúra és a sportutalvány különválik. A kultúra utalvány esetében megmarad az 50 ezer forint maximális éves keret, míg a sportutalvány összeghatártól függetlenül adható a munkavállalók részére adómentesen.
Havi juttatás nettó értéke Ft
Létszám

Bérként kifizetve Adómentes cafeteria elemek Kedvezményes adózású cafeteria elemek Normál adózású cafeteria elemek
Munkavállaló nettó juttatása
Munkavállaló bruttó juttatása
Munkáltatói teher 28,5% 0% 35,7% 51,17%
Munkáltató összköltsége / fő
Munkáltató összköltsége
Megtakarítás havi mértéke
Megtakarítás éves mértéke

* Az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. Az éves munkáltatói költség pontos kalkulációja a konkrét cafeteria elemek és azok havi nettó összegének ismeretében határozható meg.

** A kedvezményes adózású juttatások maximális éves összege 500.000 Ft.